Nieuwe dirigent: Harry Koning

Pieter Plomp, voorzitter van het mannenkoor, is blij met de komst van Harry Koning als nieuwe dirigent voor het koor. “Het is bij de zoektocht naar een nieuwe dirigent toch altijd de vraag of je er  in slaagt iemand te vinden die alle wensen op het lijstje afvinkt. Daar is de sollicitatiecommissie volop mee bezig geweest. Harry is uitgenodigd voor een proefdirectie. Hier heeft hij aan het hele koor laten zien wat hij in met ons koor voor ogen heeft. Iedereen was laaiend enthousiast. Ook onze dirigent heeft er zin in. Hij weet op een prettige manier over te brengen wat hij wil. Humor speelt hierbij een belangrijke rol”

Deze week heeft hij zijn contract getekend en de eerste repetitie is achter de rug. “We denken dat we met  Harry vernieuwend  bezig gaan. Naast het huidige repertoire zal er veel ruimte zijn voor profane  liederen”

Harry Koning heeft in Zwolle piano en zang gestudeerd en vervolgend aan de Opera Studio in Maastricht gestudeerd.
Daarna is hij gaan werken aan de opera van Aachen. Eerst als eerste tenor in het Opera Koor en solist en later als Repetitor, Studienleiter en Kapellmeister.
Hij verliet de opera en ging werken als musical director in de Duitse musicalwereld, voornamelijk in Mönchengladbach, Aachen en Keulen maar ook o.a. in Londen.
Na een sabbatsjaar werkt hij sinds 1999 in de muziekeducatie en is op dit moment director van Ateliers Majeur in de gemeente Heerenveen en IVAK in de gemeente Eemsdelta.

Harry Koning is woonachtig in Warns,

Foto: Sieb van der Laan